fbpx

Svevende ballonger på Askøy!

Ballonger til folket!

Mange har nok fått det med seg, men vi vil nå gjerne fortelle det en gang til! 

Vi har tatt inn  ballonger av mange sorter i butikken og så vidt vi vet er vi den eneste butikken på Askøy som fyller opp med helium mens du venter!

Vi har ballonger til både barneselskapet og til de store feiringene for voksne. Vi har tall og bokstaver, og skal du ha noe helt spesielt skaffer vi det på få dager!

Vi venter på ballonger som kan fylles med ting, f. eks en liten teddybjørn inne i en stor ballong som måler over 90 cm i diameter når den er oppblåst

Helium - bruk med vett!

Bergen kommune forbyr som kjent heliumfyllte ballonger. Dette gjelder kun gatesalg på 17 mai. Det er fremdeles tillatt, men det må selges fra etablerte utsalgssteder i kontrollerte former.
Bakgrunnen er at gateselgere har sluppet usolgte ballonger til værs for å håndtere avfallsproblemet. Resultatet er at ballongene sprekker når de kommer høyt og daler ned igjen og havner i naturen.
Vi fyller ballongene etterhvert som de selges, på den måten reduserer vi forbruket av både helium og plast.

Fakta og sikkerhet!

Helium er et grunnstoff, (He). Gassen er en edelgass og er lettere enn luft og hverken giftig eller brennbar.

Ballonghelium er «skitten» helium og et biprodukt i forbindelse med produksjon av renere heliumtyper. Det sikrer en bedre utnyttelse av gassen og går ikke på bekostning av livsviktig medisinsk behandling slik det har vært påstått i media tidligere.

Det betyr IKKE at man bør puste den inn rett fra flasken eller ballongen. Å puste inn helium er meget risikabelt. Hvis du puster inn en gass som ikke inneholder oksygen, ventilerer du meget raskt ut det oksygenet som er i lunger og blodbane og oksygenmetningen i blodet faller umiddelbart.

Utvalg og kvalitet.

Vi startet med et grunnutvalg av ballonger og prøver stadig å utvide sortimentet. I løpet av våren håper vi å få komplettert utvalget, basert på forespørsler vi har hatt fra kunder.

Våre folieballonger er av høyeste kvalitet og de holder på gassen i opp mot 14 dager før de begynner å miste "piffen". De kan dessuten refylles, og de kan tømmes helt og gjenbrukes på nytt ved en senere anledning. Lateksballonger holder kortere på gassen og kan ikke gjenbrukes!

Disse ballongene må ikke sammenlignes med de "pakkene" med gass og ballonger som selges i enkelte lavpriskjeder. Det er en helt annen kvalitet både på ballonger, gass og total holdbarhet på de produktene vi leverer!

Fylle medbrakt ballong

Hvis du har en ballong selv, kan vi gjerne fylle den med helium for deg. 

Men vi kan dessverre ikke gi noen garanti på dette, ettersom vi ikke kan bekrefte at ballongen er produsert i en slik kvalitet at den fungerer bra med helium. Ofte viser det seg at pris og kvalitet henger sammen, og mange ballonger som er kjøpt billig på Ebay eller andre nettsteder viser seg å ikke holde god nok kvalitet til at de fungerer med helium. Folieballonger produsert av for tykk folie i forhold til størrelsen på ballongen vil f.eks. ikke romme nok helium til at den kan sveve.

Vi prøver gjerne å fylle for deg, men risikoen er på din side! 

Legg igjen en kommentar

Loading...